Arhimandrit Sava novi iguman Visokih Dečana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhimandrit Sava novi iguman Visokih Dečana

DEČANI -

Arhimandrit Sava (Janjić) izabran je za igumana manastira Visoki Dečani, a odluku o tome donelo je bratstvo manastira na predlog episkopa raško-prizrenskog Teodosija, saopštila je danas Eparhija raško prizrenska.

Otac Sava je proteklih devetnaest godina bio zamenik igumana manastira Visoki Dečani.

Bratstvo manastira izabralo je novog igumana manastira sinoć, a izbor je usledio nakon proslave manastirske slave Vaznesenja Hristovog.

Na mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igumana do sada je bio vladika lipljanski Teodosije, koji je ukazao da je nakon njegovog stupanja na dužnost episkopa raško prizrenskog potrebno izabrati novog igumana koji bi preuzeo neposrednu odgovornost rukovođenja dečanskim bratstvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.