Arheolozi: Peruanska imperija žrtvovala 140 dece

Izvor: Beta, 28.Apr.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arheolozi: Peruanska imperija žrtvovala 140 dece

Arheolozi kažu da su našli dokaze o najvećem pojedinačnom slučaju žrtvovanja dece na jednoj pretkolumbijskoj lokaciji u severnom Peruu.Stručnjaci koji su rukovodili iskopavanjem, izjavili su agenciji AP u petak da su na mestu Las Ljamas nadjeni kosturi 140 dece koja su imali između pet i 14 godina, kada su ceremonijalno žrtvovana pre 550 godina.Na istom metu su nadjene i kosti životinja, 200 mladih lama koje su očigledno žrtvovane istog dana.Grobnica je kod današnjeg grada Truhilja, iz doba imperije Ćimu.Tragovi i analize ukazuju da su deca i životinje žrtvovani u verovanju da će to umiriti poplave koje su u to doba bile razorne.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena masovna grobnica žrtvovane dece

Izvor: Mondo, 28.Apr.2018

Arheolozi u Peruu našli su veliku masovnu grobnicu u koju su bačena deca žrtvovana u regionu na severu zemlje...Grobnica s više od 140 dečijih posmrtnih ostataka nađena je nedaleko od današnjeg Truhilja...Uz decu žrtvovano je više od 200 mladunčadi lama. Žrtvovanja su se desila navodno pre...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.