Argentina ponovo bankrotirala

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentina ponovo bankrotirala

Vlasti Argentine nisu uspele da se dogovore s američkim fondovima o restrukturalizaciji duga zemlje, što faktički znači bankrot Argentine.

Nakon susreta, ministar ekonomije zemlje Aksel Kisilof rekao je da vlasti neće sa "lešinarskim fondovima" da potpisuju sporazume koji mogu da ugroze budućnost Argentinaca. "Građani zemlje mogu da budu mirni, jer sutra će biti "običan dan"", rekao je on.

Godine 2001. Argentina je već imala bankrot.

Argentinska privreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja se nalazi u recesiji, pati od nestabilnost domaće valute, kao i od veoma velike inflacije, koja po nekim procenama dostiže 40 odsto. Po mišljenju stručnjaka, sadašnji bankrot potkopaće poverenje u privredu, što će dovesti do još većeg pritiska na nacionalnu valutu pezos, a takođe će izazvati ubrzanje inflacije, uticati na poskupljenje uvozne robe i pogoršati situaciju s nezaposlenošću.

Pored toga, bankrot će znatno smanjiti devizne rezerve Argentine, koje sada iznose oko 29,7 milijardi dolara, što je među najnižim u regionu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.