Arapi zidaju fakultet i kliniku

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi zidaju fakultet i kliniku

“Tumbaj grupa” iz UAE i ministarstva zdravlja i prosvete dogovorili gradnju medicinskog kompleksa “TUMBAJ grupa”, najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u ovoj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, namerava da u Srbiji izgradi Gulf medicinski univerzitet, studentski kampus i kliniku. Projekat, koji je pre godinu dana sa “Tumbaj grupom” započelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ozvaničen je 22. oktobra sporazumom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji su potpisali dr Tumbaj Moideen, osnivač “Tumbaj grupe”, ministar prosvete Mladen Šarčević i predstavnici Ministarstva zdravlja.PROČITAJTE I: Na Topčideru ćemo graditi kampus za umetnike U projekat će biti uloženo više od 250 miliona evra, a ukupan broj zaposlenih na Gulf medicinskom univerzitetu i u Tumbaj bolnici trebalo bi da bude 5.000 i uključivao bi lekare raznih specijalizacija, tehničko osoblje, medicinske sestre i tehničare. Predviđeno je da se univerzitet i bolnica u Beogradu grade u fazama, a očekuje se da budu operativni do 2020. godine. - Očekujemo nove mogućnosti za međusobnu saradnju u oblastima obrazovanja, zdravstva i istraživanja - rekao je dr Tumbaj, nakon potpisivanja sporazuma.Potpisan je i sporazum o kliničkoj saradnji između Kliničkog centra Srbije i "Tumbaj grupe" za kliničku obuku studenata univerziteta Gulf medikal.SARADNjA Na potpisivanju u UAE, osim delegacije Ministarstva prosvete, kako je navedeno na sajtu “Tumbaj grupe”, bili su i direktor KCS prof. dr Milika Ašanin i direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić. Ministar prosvete Mladen Šarčević pojasnio je da bi oni u prvoj fazi koristili bolnice našeg KCS u Beogradu, koji je ujedno i nastavna baza našeg Medicinskog fakulteta, a u drugoj fazi bi počeli izgradnju sopstvene klinike. - Predviđeno je uspostavljanje saradnje u oblasti kliničke obuke studenata na klinikama Kliničkog centra Srbije, kao i razmena akademskog materijala i informacija - rečeno je “Novostima” u KCS. - Takođe, ovom saradnjom nastojaćemo da promovišemo druge zajedničke aktivnosti i istraživanja. Mesto gde će biti građen medicinski kampus još nije poznato, a Šarčević je najavio da će do kraja meseca biti razgovarano o lokaciji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji kroz dulano obrazovanje

Izvor: Beta, 06.Nov.2018

Po dualnom modelu trenutno se školuje oko 2.700 učenika u 52 škole, u jednom od šest profila, rečeno je danas na predstavljanju rezultata projekta "Refroma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji".Kako je rečeno, učenje kroz rad realizuje se u više od 200 kompanija u Srbiji.Projekat sprovodi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.