Aplikacija za praćenje unosa šećera

Izvor: VOA, 30.Jan.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za praćenje unosa šećera

Nova aplikacija za pametni telefon mogla bi da pomogne da se smanji konzumiranje šećera kod dece.

“Tokom godine, mi deca pojedemo i popijemo 5.543 kockice šećera. To su 22 vreće šećera. To je više nego što je teško dete kao što sam ja, a ja imam 5 godina”.

Tako u kampanji britanske vlade upozoravaju roditelje na količinu šećera koju njihova deca konzumiraju. Kampanja nudi besplatnu aplikaciju za pametni telefon koja skenira barkodove artikala u prodavnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i trenutno očitava količinu šećera koju sadrže. Doktorka Elison Tedstoun je iz vladine Agencije za javno zdravlje.

“Deca u Britaniji jedu previše šećera, tri puta više od preporučene količine i to im zaista šteti”.

Doktorka Tedstoun kaže da skoro polovina osmogodišnjaka u Velikoj Britaniji ima karijes na zubima, a da je trećina 11.-togodišnjaka gojazna ili ima prekomernu težinu.

Roditelji kažu da je aplikacija jednostavna za korišćenje i da pomaže da se proveri koliko se šećera zaista nalazi u uobičajenim artiklima u prodavnici.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.