Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud potvrdio blokadu Trampove uredbe

SAN FRANCISKO - Američki apelacioni sud potvrdio je odluku o blokiranju revidirane uredbe američkog predsjednika Donalda Trampa o "zabrani ulaska" licima iz šest većinski muslimanskih zemalja.

Federalni sud na Havajima poništio je Trampovu uredbu u martu ove godine uz obrazloženje da je zabrana diskriminatorska.

Zabrana od 90 dana trebalo je da se odnosi na lica iz Irana, Libije, Sirije, Somalije, Sudana i Jemena.

Uredbom je, takođe, tražena zabrana od 120 dana za sve izbjeglice, podsjeća BBC..

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Još jedan apelacioni sud u SAD protiv Trampove uredbe

Izvor: VOA, 12.Jun.2017

Drugostepeni sud u San Francisku odlučio je da podrži blokadu uredbe Donalda Trampa, kojom se brani ulazak u SAD stanovnicima šest većinski muslimanskih zemalja. Sud je obrazložio da je predsednik prekoračio ovlašćenja kada je izdao drugu uredbu 2. marta, o “zaštiti nacije od ulaska stranih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.