Apel da se ne pali vatra u prirodi

Izvor: B92, 30.Apr.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel da se ne pali vatra u prirodi

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je građane da prilikom boravka u prirodi, tokom predstojećih praznika, ne pale vatru na otvorenom.

Paljenje vatre je dozvoljeno samo na mestima koja su za to predviđena i obezbeđena. Posebno su upozoreni poljoprivredni proizvođači da prilikom obavljanja prolećnih radova na poljima ne pale vatru nekontrolisano.

Ministarstvo je predočilo da zbog visokih temperatura vatra može da se proširi i izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šumske požare, čije su štete neprocenjive.

"Pozivamo građane da ukoliko uoče vatru ili manji požar o tome obaveste MUP - Sektor za vanredne situacije, najbližu šumsku upravu ili vatrogasnu službu", navodi se u objavi Ministarstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.