Izvor: S media, 20.Nov.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel Vladi Srbije: Zaštita dece - prioritet svake vlasti

Povodom Svetskog dana deteta Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) i međunarodna organizacija "World Vision" pozivaju Vladu Republike Srbije da postavi kao prioritet pitanje zaštite dece u Srbiji.

U saopštenju dostavljenom S media portalu, iz ovih organizacija apeluju da bi država trebalo da što hitnije rešava neke od problema koji karakterišu život dece u Srbiji – siromaštvo dece, nejednak pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nejednak pristup kvalitetnom obrazovanju, isključenost najsiromašnije dece iz programa socijalne zaštite.

"Pozivamo Vladu da nastavi reformske procese koji bi trebalo da omoguće uključenost i jednake šanse sve dece, uključujući i neophodne promene u sistemu obrazovanja, zdravlja i socijalne zaštite koje će osigurati da i deca iz najranjivijih grupa mogu da ostvare svoja prava", poručuju iz MODS-a i organizacije "World Vision".

(S media)

Foto: Guliver/ThinkStock, ilustracija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.