Antihrvatska histerija se nastavlja

Izvor: B92, 11.Jan.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Antihrvatska histerija se nastavlja"

Sarajevo -- Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, smatra da je neprihvatljiva kampanja zbog prisustva hrvatskih zvaničnika Danu RS.

Time je, kako navodi Bevanda, nastavljena antihrvatska histerija u BiH.

Bevanda, koji je i ministar finansija i potpredsednik HDZ-a BiH, smatra da je zabrinjavajuće kako se lako otrovne strelice usmere ka hrvatskim predstavnicima u BiH, čak i kada je reč o benignim događajima.

"Huškački medijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveštaji napisani su u poznatim političkim centrima, a poseta hrvatskih zvaničnika Banjaluci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još pre oktobarskih izbora”, rekao je Bevanda, preneo je sarajevski Klix.

On je rekao da nema kompleks da se pojavi bilo gde i suoči se sa bilo kim. “Niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman da sarađujem za dobrobit svih", jasan je Bevanda.

Ocenio je zastrašujućim to kako se, kako je naveo, predstavnici najbrojnijeg naroda u BiH (Bošnjaci) ponašaju i s koliko mržnje se istupa u javnosti. "Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je ogledalo u kojem se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor", istakao je Bevanda.

Upozorio je da je krajnje vreme da se s poštovanjem pristupi svima koji su deo Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima.

"Moj rad i političko delovanje zasnovani su na izgradnji poverenja i čvrste saradnje s onima s kojima deliš prostor i određene zajedničke interese. Ovo nije država jednog naroda, jedne porodice i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj moraju postojati poverenje i korektan odnos", naglasio je Bevanda.

Pozvao je sve političke aktere u BiH da prestanu da stvaraju atmosferu negacije i podela te predložio da se s istim žarom s kojim osuđuju druge okrenu dogovorima kako bi institucije funkcionisale u punom kapacitetu nakon okončanih izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.