Antić: Nastavljam sa tužbom protiv Er Srbije

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Nastavljam sa tužbom protiv Er Srbije

Nakon što je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio da je Er Srbija, u slučaju deteta s autizmom kojem je zabranjeno da uđe u avion za Tivat 6. avgusta, postupila u skladu sa priručnikom, kao i da nije bilo povrede zakona, otac deteta Čedomir Antić izjavio je za N1 da će nastaviti sa tužbom protiv Er Srbije.

"Naravno da nastavljam sa tužbom. Ovo saopštenje govori da Direktorat brani sam sebe, umesto da brane prava putnika. Njihovo postupanje krši Zakon o >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom", smatra Antić.

On tvrdi da je do sada njegov sin četiri puta putovao avionom i da nikada nije imao slične probleme.

"Nije tačno da moram da prijavim da mi dete ima posebne potrebe, već jasno stoji da je to stvar izbora staratelja. Na čekiranju, kada su me pitali, rekao sam iskreno da je autizam i tek tada su odlučili da mu zabrane da se ukrca", kaže Antić.

Antić smatra da je njihova obaveza, nakon svega što se desilo, da upute izvinjenje i isprave štetu koju su naneli, a oni s druge strane "brane sami sebe".

Takođe, tvrdi on, nisu osposobljeni za takve preglede s obzirom na to da na aerodromu imaju samo lekara opšte prakse.

"Na sudu ćemo utvrditi ko je pogrešio, na kraju krajeva živimo u modernom svetu, postoje kamere koje su sve zabeležile, pa ćemo to predstaviti sudu", zaključio je Antić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.