Anonimni oborili sajt Vatikana

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Anonimni" oborili sajt Vatikana

Hakerska grupa "Anonimni" tvrdi danas da je oborila vebsajt Vatikana, u znak protesta zbog više stvari, od doktrine rimokatoličke crkve pa do seksualnog zlostavljanja dece koje su počinili katolički svetštenici.

Zbog upada hakera, vebsajt www.vatican.va nije bio dostupan veći deo popodneva i večeri, preneo je AP.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi potvrdio je da je sajt oboren, ali nije komentarisao ko je to uradio, niti je mogao da kaže koliko će tehničarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vatikana trebati da sajt ponovo postane dostupan.

Grupa "Anonimni" u Italiji saopštila je, kako tvrdi na svom "zvaničnom" sajtu, da je napala Vatikan zbog ubijanja jeretika i spaljivanja knjiga za vreme inkvizicije, a u novijoj istoriji zbog seksualnog zlostavljanja dece od strane rimokatoličkih sveštenika.

Poslednji put, grupa "Anonimni" napala je vebsajt Vatikana avgusta prošle godine.

Hakerska grupa "Anonimni", koja postoji od 2008. godine, bori se protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital, a do sada je srušila mnogobrojne sajtove, medju kojima prošlog meseca i Internet stranicu Interpola.

Policija u Argentini, Čileu, Kolumbiji i Španiji uhapsila je krajem februara 25 osoba koje se sumnjiče da pripadaju hakerskoj grupi "Anonimni", koja je izvela ilegalne upade na vebsajtove u tim zemljama.

Povezane vesti: "Anonimni" srušili Interpolov sajt Papa pokreće novi internet portal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anonimusi oborili sajt Vatikana

Izvor: B92, 07.Mar.2012

Vatikan -- Hakerska grupa Anonimus tvrdi da je oborila sajt Vatikana, u znak protesta zbog više stvari, od doktrine rimokatoličke crkve, do seksualnog zlostavljanja dece...Zbog upada hakera, vebsajt www.vatican.va nije bio dostupan veći deo popodneva i večeri, preneo je AP...Portparol Vatikana Federiko...

Nastavak na B92...

"Anonimni" oborili sajt Vatikana

Izvor: Mondo, 07.Mar.2012

Hakerska grupa "Anonimni" tvrdi da je oborila vebsajt Vatikana, u znak protesta zbog više stvari, od doktrine rimokatoličke crkve pa do seksualnog zlostavljanja dece koje su počinili katolički svetštenici.

Nastavak na Mondo...

Anonimni oborili sajt Vatikana

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2012, 00:18

RIM – Hakerska grupa "Anonimni" oborila je danas veb-sajt Vatikana uz poruku da je cilj napada "korumpirana" Katolička crkva, dan poslije akcije protiv navodnih vođa ove organizacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.