Ankete pokazale: Većina torijevaca za ostavku Liz Tras

Izvor: B92, 18.Okt.2022, 17:54

Ankete pokazale: Većina torijevaca za ostavku Liz Tras

London -- Većina članova Konzervativne stranke smatra da bi predsednica britanske vlade Liz Tras trebalo da podnese ostavku, pokazuju rezultati najnovije ankete YouGov.

Prema tom ispitivanju, 55 odsto torijevaca misli da bi Trasova trebalo da se povuče, među kojima je 39 procenata članova Konzervativne stranke koji su za nju letos glasali, prenosi Gardijan.

Na pitanje ko bi trebalo da zameni Trasovu kad bi podnela ostavku u narednih nekoliko sedmica, 32 odsto ispitanika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odgovorilo - Boris Džonson, za Rišija Sunaka opredelila su se 23 procenta, a Bena Volasa 10 odsto.

Za odlazak Džonsona sa mesta premijera bilo je 59 odsto torijevaca, prema ispitivanju YouGov, neposredno pre nego što je letos on saopštio svoju odluku o povlačenju s mesta premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.