Anketa: Sarkozi efikasniji, Oland pravedniji

Izvor: Blic, 28.Dec.2012, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Sarkozi efikasniji, Oland pravedniji

Francuzi smatraju da je sadašnji predsednik Fransoa Oland manje efikasan nego što je to bio bivši šef države Nikola Sarkozi, ali i da je za nijansu pravedniji u poređenju sa prethodnicima, pokazuju rezultati najnovije ankete. Fransoa Oland i Nikola Sarkozi

Sedam meseci pošto je pobedio na predsedničkim izborima, Oland je ispunio samo polovinu predizbornih obećanja, a jedno od neispunjenih je da će biti "efikasniji predsednik" od Sarkozija, navodi francuska štampa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema anketi koju je sproveo Institut BVA za francusku televiziju ITele, čak 40 odsto ispitanika smatra da je Sarkozijeva politika bila dvostruko efikasnija od Olandove, dok je troje od 10 Francuza mišljenja da su obojica neefikasni, prenosi francuska štampa.

Što se tiče pravednosti, Oland je sačuvao prednost u očima Francuza, ali ne mnogo veliku, pošto ga 35 odsto ispitanika smatra pravednijim od Sarkozija, dok je 33 odsto po tom pitanju naklonjenije bivšem šefu države.

Institut BVA zaključuje da su radnička klasa i socijalne kategorije koje najskromnije žive naročito stroge prema Olandu kad je reč o efikasnosti i pravednosti u politici.

"Od Sarkozija do Olanda, radnici idu iz razočarenja u razočaranje", ocenio je nedavno, u analizi za francuski list "Eskpres", Emanuel Rivijer iz Instituta za istraživanje javnog mnjena TNS Sofr.

Predstojeća godina će, po svoj prilici, biti "paklena" za Olanda i njegovog premijera Žan-Marka Eroa, koji su u proteklim mesecima već zahtevali mnogo napora od Francuza, a predsednik ne krije da će rast u 2013. godini biti skoro nulti i da će nezaposlenost nastaviti da raste, prenosi danas francuski dnevnik "Figaro".

Povezane vesti: Žan-Fransoa Kope novi lider UMP-a Francuski predsednik slepoj atletičarki: Niste me videli kad sam vam mahao Skoro 60 odsto Francuza nezadovoljno Olandom Anketa: Oland još više izgubio na popularnosti Preliminarni rezultati: Francuski socijalisti osvojili apsolutnu većinu, bolan poraz konzervativaca

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sarkozi efikasniji, Oland pravedniji

Izvor: Akter, 28.Dec.2012

Francuzi smatraju da je sadašnji predsednik Fransoa Oland manje efikasan nego što je to bio bivši šef države Nikola Sarkozi, ali i da je za nijansu pravedniji u poređenju sa prethodnicima, pokazuju rezultati najnovije ankete

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.