Anketa: Mit Romni stiče prednost među ženama

Izvor: Blic, 25.Okt.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Mit Romni stiče prednost među ženama

Republikanski kandidat Mit Romni stiče prednost među ženskim glasačima u odnosu na predsednika Baraka Obamu koji postaje popularniji kod muške populacije, rezultat je danas objavljene ankete Asošijeted pres.

Manje od dve nedelje uoči predsedničkih izbora u SAD, za Romnija bi glasalo 47 odsto glasača, dok bi aktuelni predsednik dobio podršku 45 odsto Amerikanaca.

Kako se navodi, onih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji veruju da će Barak Obama osvojiti drugi mandat je manje nego ranije.

Polovina ispitanika rekla je da će demokratski kandidat ponovo pobediti na izborima, dok je prošlog meseca bilo 55 odsto onih koji su delili to mišljenje.

Prema anketi AP-GfK, podrška dvojici kandidata se izjednačila među ženama.

Sada bi i jedan i drugi dobili podršku 47 odsto ispitanica, dok je prošlog meseca u korist Obame ta razlika iznosila 16 procentnih poena.

Kod muške populacije, pre mesec dana je Romni imao prednost u odnosnu na Obamu od 13 procentnih poena, dok je prema poslednjoj anketi, ova razlika pala na pet procentnih poena.

Istraživanje je sprovedeno od 19. do 23. oktobra i obuhvatilo je 1.186 ispitanika.

Povezane vesti: Obama pobedio na poene u trećem TV duelu Obama potrošio više za kampanju nego Romni Obama i Romni večeras o spoljnoj politici Obama i Romni izjednačeni Obama: Romni boluje od "romnezije"
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sve više žena podržava Romnija

Izvor: B92, 25.Okt.2012

Vašington -- Republikanski kandidat Mit Romni stiče prednost među ženskim glasačima u odnosu na predsednika Baraka Obamu koji postaje popularniji kod muške populacije...To pokazuju rezultati objavljene ankete Asošijeted presa...Manje od dve nedelje uoči predsedničkih izbora u SAD, za Romnija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.