Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Animirani film koji ruši kulturne barijere (VIDEO)

Kratko animirano ostvarenje "Pozajmljeno vrijeme“, upečatljiva je priča o šerifu progonjenom tragičnim događajem iz prošlosti.

Film je osvojio više desetina festivalskih nagrada. Kompanija Piksar upisala se u istoriju sedme umjetnosti još od "Priče o igračkama", a tokom godina, izbacila je neke kultne animirane filmove, poput Voli, Do neba, Potraga za Nemom...

Dvojica animatora iz "Piksara“ već godinama rade na mračnijem ostvarenju, "Pozajmljeno vrijeme" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << (Borrowed Time), čija je radnja smještena na Divljem zapadu, a bavi se suočavanjem sa tragičnim događajem iz prošlosti.

Korežiserima Endrjuu Koutsu i Luu Hamu-Lađu bilo je potrebno pet godina da završe ostvarenje, pošto su ga pravili u sopstveno slobodno vrijeme u pauzama animiranja "U mojoj glavi", "Hrabra Merida" i "Dobri dinosaurus".

"U SAD animacija je postala sinonim za dječiji film, dok se u drugim krajevima svijeta shvata kao sredstvo da se ispriča bilo koja priča“, rekao je Kouts za Varajeti, napominjući da su ostvarenje napravili da bi srušili kulturne barijere.

Film je nagrađen brojnim priznanjima na mnogim svjetskim festivalima, a prije par dana objavljen je na servisu Vimeo. Za divnu muziku pobrinuo se Gustavo Santola, kompozitor koji stoji iza fantastičnog saundtreka za ostvarenje Last of Us.



(RTS)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.