Anesteziologu zatvor zbog mita za epidural

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anesteziologu zatvor zbog mita za epidural

Zbog toga što je tražio i primio mito kako bi pacijentkinjama dao epidural, anesteziolog niške Klinike za ginekologiju Vladan S. je osuđen na 28 meseci zatvora.

On je dobio i novčanu kaznu, potvrđeno je Južnim vestima u Višem sudu u Nišu.

Lekar koji je zbog sumnje na korupciju uhapšen još 2013. godine pod pretpostavkom da je od dvadesetak pacijentkinja uzimao po 300 evra i vredne poklone da bi im dao željenu anesteziju, nakon dugog sudskog postupka dobio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konačnu presudu.

Odluku Višeg suda donetu u maju prošle godine, krajem decembra potvrdio je Apelacioni sud i odbio žalbu branioca.

"Odbijena je žalba i potvrđena presuda gde se V. S. oglašava krivim za izvršenje 3 krivična dela primanja mita iz Člana 367, stav 2 Krivičnog zakonika. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 4 meseca i novčanu kaznu od 400.000 dinara", kažu u Višem sudu.

Apelacioni je jedino, kažu u Višem sudu, preinačio presudu protiv M. R. i usvojio njegovu žalbu, te se on oslobađa presude za krivično delo davanje mita.

Lekar Vladan S. i dalje radi u KC, a kako zaposlenom osuđenom na više od 6 meseci zatvorske kazne po sili zakona sledi otkaz, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović kaže da će to i poštovati, ali kada im sud dostavi presudu.

"Nemam pravo da se o takvim stvarima informišem preko medija već nama nadležni sud dostavlja presudu. Kao i u svim prethodnim slučajevima istog momenta kada dobijemo od nadležnih organa presudu, bez daljih opcija žalbe, a da je na više od 6 meseci osuđen, ja ću potpisati raskid ugovora", kaže Radovanović.

Napominje da nijedan zaposleni KC Niš koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju preko 6 meseci nije izbegao otkaz, jer je u ustanovi na čijem je čelu, ističe Radovanović, tolerancija na korupciju nulta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.