Andraš Agošton se povlači iz politike

Izvor: Kurir, 19.Dec.2012, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andraš Agošton se povlači iz politike

Na narednom stranačkom kongresu neće prihvatiti kandidaturu za funkciju predsednika

NOVI SAD - Predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) od njenog osnivanja Andraš Agošton najavio je da će se povući iz aktivnog političkog života.

On je saopštio da na narednom stranačkom kongresu neće prihvatiti kandidaturu za funkciju predsednika, preneo je novosadski list.

Agošton je dodao da će se vratiti svojoj prvobitnoj profesiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odnosno novinarstvu i dodao da će na tom polju i nadalje činiti sve kako bi što pre bila ostvarena "stvarna mađarska autonomija".

Govoreći o mogućim naslednicima, Agošton je izdvojio Čabu Šepšeija, za koga je rekao da je u gotovo nemogućim političkim okolnostima održao subotičku organizaciju Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, a nakon toga i DSVM-a.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.