Andervorld 10. novembra nastupaju u Areni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Andervorld" 10. novembra nastupaju u "Areni"

BEOGRAD - Jedan od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice, britanski sastav "Andervorld" (Underworld), nastupiće u Beogradu 10. novembra u "Beogradskoj areni", a ulaznice po ceni od 1.990 dinara od sutra će se naći u prodaji, najavljeno je iz "Arene".

Ulaznice po ovoj promotivnoj ceni će se prodavati do 30. septembra na biletarnici "Beogradske arene", na prodajnim mestima Bilet servisa, Eventima, Kard servisa, kao i na internetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sajtu "Arene" i "Tiketsa".

Već 27 godina, od kad su se pojavili kao trio u Romfordu (Eseks) i 15 godina od kad su izdali prvi singl "Mother Earth/The Hump", Rik Smit i Karl Hajd uživaju u nastupima pred publikom.

Britanska dens scena se na svom vrhuncu menjala neverovatnom brzinom, ali nekoliko izvođača je uvek bilo prisutno, a među njima i "Andervorld".

Ono što ih je izdvajalo od drugih je njihova sposobnost da unesu osećanja i u najtipičnije klupske ritmove, spajajući elemente tehna, daba, transa, dram'n'bejsa, sa Hajdovim složenim i izrazito poetskim tekstovima.

Njihov singl "Born Slippy" je tako u sebi spojio egzistencijalni krik sa uzbudljivim, snažnim ritmom i stekao "besmrtnost" u filmu Denija Bojla "Trejnspoting".

Daren Emerson napustio je grupu nakon izlaska živog albuma "Everything", tako su 2002. godine "Andervorld" izdali prvi album kao duo pod nazivom "A Hundred Days Off".

U novembru 2005. Smit i Hajd su počeli sa emitovanjem internet radio programa, inspirisani vremenom kad su menjali Džona Pila na Bi-Bi-Siju, a sledeće godine radili su sa proslavljenim kompozitorom filmske muzike, producentom i aranžerom, Gabrijelom Jardom, na muzici za film Antonija Mingele "Provalnik" i sarađivali sa Džonom Marfijem na muzici za film Denija Bojla "Sunce".

To je bio uvod za dugo očekivani novi, peti studijski, album ovog dvojca, pod nazivom "Oblivion With Bells", na kome se nalaze pesme stvarane od 2003. svojstvene stilske raznovrsnosti.

Organizatori koncerta zajedno sa "Beogradskom arenom" su "Avalon produkcija" i kompanija "HMK".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.