Ana Brnabić sa predstavnicima Huaveja i Banke Kine

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić sa predstavnicima Huaveja i Banke Kine

Zaničnu posetu Kini premijerka Ana Brnabić započela je sastancima sa predstavnicima kineskih kompanija, a tokom dana razgovaraće sa predsednikom Si Đinpingom. U delegaciji Srbije su ministri i privrednici koji će učestvovati na Međunarodnom sajmu izvoza.
Ana Brnabić se u Šangaju sastala sa predstavnicima kineske kompanije Huavej i rukovodstvom Banke Kine koja posluje i u Srbiji.

Obećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dato prošle godine da će Kina prigrliti svet, predsednik Si Đinping nastavlja da ispunjava.
Drugu godinu zaredom, u Šangaju se okupljaju predstavnici više od 100 zemalja zbog sajma uvoza kojim Kina otvara svoje tržište za strane proizvode.
Zato je tu i delegacija Srbije predvođena premijerkom Anom Brnabić, tu su resorni ministri, kao i privrednici koji će se predstaviti na sajmu.
Ali, dan pred zvanično otvaranje iskorišćen je za bilateralne susrete, iz kojih se jasno može zaključiti kakva je saradnja dve zemlje.
Najvažniji sastanak - sa kineskim predsednikom Si Đinpingom premijerka će imati oko 17.00 sati po lokalnom, odnosno 10.00 sati po srpskom vremenu.
Prethodno, razgovarala je sa potpredsednikom kompanije Huavej - najavljena je saradnja u oblasti 5G tehnologije, a kompaniji je ponuđeno da zakupi deo data centra koji je namenjen komercijalnim korisnicima, a koji Srbija gradi u Kragujevcu. Za sličan aranžman zaintresovani su i Majkrosoft, Orakl i IBM. 
Sagovornici srpskoj delegaciji bili su i zvaničnici kompanije Hbis koja je 2016. preuzela smederevsku Železaru, i Kineske banke, koja ima predstavništvo u Srbiji od 2017. godine.
Više detalja o razgovorima biće poznato krajem dana, kada će se posle večernje šetnje gradom premijerka obratiti srpskim medijima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić na sastanku sa Bankom Kine i HBIS GRUPOM: U SMEDEREVSKU ŽELEZARU stiže 120 MILIONA DOLARA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Šangaju sa rukovodstvom Banke Kine, koja posluje i u Srbiji...Brnabić je razgovarala sa predsedavajućim Banke Kine Liu Liangom i izvršnim direktorom i izvršnim potpredsednikom Lin Ðindženom. Premijerka je istakla da kroz saradnju sa Bankom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.