Amfilohiju doktorat pariskog instituta Sv.Sergija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohiju doktorat pariskog instituta Sv.Sergija

PODGORICA -

Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju dodeljen je počasni doktorat Instituta pravoslavne teologije Svetog Sergeja u Parizu, saopšteno je danas iz Mitropolije.

Kako se navodi, Institut Svetog Sergija je jedna od najcenjenih visokih škola u Pravoslavnoj crkvi, a mitropolit Amfilohije je jedno vreme i bio profesor na tom institutu.

Svečanosti su, pored pariskog sveštenstva, prisustvovali i ambasadori Crne Gore i Srbije u Francuskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Irena Radović i Dušan Bataković, navodi se u saopštenju.

Mitropolit Amfilohije je, kako se navodi, održao predavanje Crkva - istočnik identiteta čoveka i sveta - Svet je stvoren da postane crkva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amfilohiju dodeljen doktorat pariskog instituta Sv. Sergeja

Izvor: Blic, 13.Feb.2012

Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju dodeljen je počasni doktorat Instituta pravoslavne teologije Svetog Sergeja u Parizu, saopšteno je danas iz Mitropolije...Kako se navodi, Institut Svetog Sergeja je jedna od najcenjenih visokih škola u Pravoslavnoj crkvi, a mitropolit Amfilohije je jedno...

Nastavak na Blic...

Počasni doktorat za Amfilohija

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2012

Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju dodeljen je počasni doktorat Instituta pravoslavne teologije Svetog Sergeja u Parizu, saopšteno je iz Mitropolije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.