Amfilohije: Krivokapić je „krivomozgić!

Izvor: Press, 25.Jan.2011, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Krivokapić je „krivomozgić"!

Predsednik Skupštine Crne Gore uporedio je mitropolita Amfilohija sa Bin Ladenom, dok mu je mitropolit odgovorio da on nije Krivokapić već „krivomozgić"! Krivokapić je rekao da SPC ne poštuje Ustav Crne Gore, negira njene zakone, državu i crnogorsku naciju i podsetio da je mitropolit Amfilohije na Božić prokleo sve odgovorne za moguće rušenje crkve na Rumiji i da će se, ako to bude urađeno, naći neko ko će srušiti džamiju!- To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << isto kao kada Bin Laden zapreti nekoj zemlji da će biti terorističkih napada ukoliko ne povuče svoje snage iz Avganistana - rekao je Krivokapić.
Na optužbe da krši Ustav Crne Gore mitropolit je upitao „zar je tako slabašan taj ustav i bespomoćna ta Crna Gora da može crkvica koja je zlatni krst na kruni Crne Gore da je ugrozi".
- Čudna priča od crnog predsednika Skupštine Crne Gore koga ja, možda se zato ljuti, nazivam krivomozgićem. Ali, to što priča je potvrda da je on zaista krivomozgić. Neka mu Bog da razuma da mu se pamet vrati na svoje mesto - poručio je Amfilohije.
On je naveo da stoji pri svojim rečima upućenim onima koji bi da ruše crkvu na Rumiji.
- Rekao sam i ponavljam to, ne kao mržnju, nego kao najdublju ljubav prema onima koji bi to zlo napravili i brigu o njima i njihovom spasenju: Dabogda ko srušio crkvu Svete trojice na Rumiji, Bog njega srušio i sila Časnog krsta ga porazila, krsta Svetog Jovana Vladimira. To su reči Svetog Petra Cetinskog - rekao je mitropolit, i dodao da crkva na Rumiji smeta, pre svega, predsedniku Demokratskog saveza Albanaca Mehmetu Bardhiju i njegovim idejama o velikoj Albaniji. Povodom najavljenog prekršajnog postupka zbog „govora mržnje", Amfilohije je rekao da neće biti ni prvi ni poslednji kome se u Crnoj Gori sudi na pravdi boga.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.