Amfilohije: Ateistička vlast oduzima imovinu

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Ateistička vlast oduzima imovinu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je da Trojčidanski sabor postoji da isceli otimačinu i raspolućenost društva.

On je u izjavi za TV Novu ponovio da je zapanjen izjavama predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Trojčidanski sabor i postoji da podsjeti sve kako otimanje nije dobro i da tu nema razuma, poručio je Amfilohije.

„Taj sabor nije ništa drugo do manifestacija prizivanja ljubavi prema Bogu i podsticaj nas, koji smo na zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ljubav, na isceljenje od mržnje, na isceljenje od bezbožništva“, rekao je on.

Mitropolit je takođe kazao da „ateistička vlast oduzima imovinu“.

„Možda planira nekoj svojoj sekti da je da, koju sama stvara, zamislite gde je bilo u istoriji da ateisti stvaraju crkvu, to je prvi put. Komunisti su imali toliko pameti pa nisu stvarali svoje crkve. Ovi njihovi naslednici hoće crkve da stvaraju“, rekao je on.

Amfilohije kaže da je iznenađen i izjavama predsednika Mila Đukanovića.

„Sretali smo se u Hramu vaskrsenja, sretali smo se sa ljubavlju i zato sam zapanjen tim njegovim odnosom sada“, ponovio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mitropolit Amfilohije: Trojičindanski sabor da isceli otimačinu

Izvor: Blic, 14.Jun.2019, 00:01

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da Trojičindanski sabor postoji da isceli otimačinu i raspolućenost društva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.