Amerikanke u polufinalu bolje od Srpkinja

Izvor: Politika, 27.Avg.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanke u polufinalu bolje od Srpkinja

MAKAO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Gran prija, pošto je danas u polufinalu izgubila od selekcije SAD sa 3:0 (25:22, 25:20, 25:21).

Iako su u prvoj fazi takmičenja bile bolje od Amerikanki, u polufinalu nije bilo dileme oko pobednika, pa je rival slavio posle 78 minuta borbe.

U našem timu Jovana Brakočević osvojila je 19, a Sanja Malagurski 16 poena.

Srbija će sutra od 7 časova u meču za treće mesto igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << protiv Rusije, koja je u prvom polufinalu izgubila od Brazila sa 3:0.

Terzić i odbojkašice zadovoljni, uprkos porazu

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan nastupom njegove ekipe u porazu od SAD u polufinalu Gran prija, ali da je rival pokazao zašto je favorit.

„Posle ove utakmice mogu da kažem da sam više nego zadovoljan igrom, odnosom, ponašanjem, motivacijom. Odigrali smo vrlo dobru utakmicu sa pregršt dobrih poena, dizali smo halu na noge. Ovo je u ovom trenutku možda nas maksimum”, rekao je Terzić posle poraza od 3:0.

„Naravno da su neke stvari mogle da budu i bolje, ali smo odigrali dobru utakmicu. Amerika je bila bolja, bili su favoriti, imaju fantastičnu ekipu. Čestitam im, dobili su nas bez ijedne mrlje”, rekao je selektor Srbije.

Srbiju sutra ujutru očekuje novi duel sa Rusijom, a Terzić je ocenio da će njegova ekipa u tom meču imati više šansi nego danas.

Kapiten Jelena Nikolić ocenila je da je utakmica bila bolja nego što to rezultat pokazuje.

„Jeste da je bilo 3:0, ali to nije tako ubedljivo kao što deluje. U svakom setu smo mogli da realizujemo jednu-dve lopte više da smo možda bile koncentrisanije. Amerika je još jednom potvrdila da je zasluženo jedna od tri najbolje reprezentacije na svetu”, rekla je Nikolićeva.

„Ne znam više koji put igramo sa Rusijom, ali sutra je važnije, jer bismo pobedom osvojili broznanu medalju, što nije mala stvar”, dodala je ona.

Maja Ognjenović složila se sa ocenom da je ekipa bolje igrala nego što to rezultat pokazuje.

„Imali smo više grešaka nego u prethodne dve utakmice, ali smo čak i sa toliko grešaka bile blizu. Utakmica je bila ujednačena, stizale smo i razlike od tri-četiri poena. Nemamo vremena da razmišljamo o porazu, od ranog jutra igramo sa Rusijom. Nadam se da ćemo gran pri završiti na najbolji način, a to je pobeda”, rekla je Ognjenovićeva.

Tanjug/Beta

objavljeno: 27.08.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.