Amerikanci ojačali bombe za napad na Iran

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci ojačali bombe za napad na Iran

Američki zvaničnici usavršili su najjaču bombu te zemlje takozvanog "rasturača bunkera" da bi bili sigurni da mogu uništiti podzemna iranska nuklearna postrojenja.

Foto: Ilustracija

Američki dnevnik "Volstrit žurnal" piše da su zvaničnici Pentagona u proteklih nekoliko sedmica izraelskim zvaničnicima pokazali detalje velikog poboljšanja bombe da bi saveznicima ukazali da nije isteklo vreme za napad na Iran.

 

List ističe da su inženjeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na bombu postavili nove kompjuterske sisteme za precizno navođenje.

 

Novi "rasturač bunkera" ima osiguravajući sistem kojim pojačava probojnu moć, novu ''stelt'' (nevidljivu) i elektronsku tehnologiju navođenja. Iransko utvrđenje postrojenja za obogaćenje uranijuma "Fordou", gde je smešteno nekoliko hiljada centrifuga za preradu uranijuma, izazvalo je upozorenje Izraela da su sve manje mogućnosti za uništenje iranskog nuklearnog programa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.