Amerikanci odlučni: Zid između

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 22:00

Amerikanci odlučni: Zid između

Većina Amerikanaca podržava izgradnju zida duž granice Sjedinjenih Država sa Meksikom, pokazuje novo istraživanje Univerziteta Monmut.

Kako se navodi, 53 odsto ispitanih reklo je da podržava izgradnju graničnog zida, što je prvi put da je većina Amerikanaca podržala predlog otkako je o njemu počelo da se priča u predizbornoj kampanji 2015. godine, prenosi Hil.

Sa druge strane, 46 odsto njih protivi se izgradnji zida.

U zaključcima istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ističe se da je podrška izgradnji zida porasla u proteklih osam meseci među republikancima i nezavisnim biračima, dok je opala među demokratama.

"Ilegalna migracija je postala centralno pitanje na ovogodišnjim predsedničkim izborima. Druge ankete su pokazale da je ovo najslabija oblast u Bajdenovoj politici", rekao je direktor nezavisnog Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Monmut Patrik Marej.

Istraživanja pokazuju da osam od 10 Amerikanaca smatra ilegalnu migraciju veoma ili donekle ozbiljnim problemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.