Amerikanci doneli odluku: Droga i oružje – može

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 08:22

Amerikanci doneli odluku: Droga i oružje – može

Sud u američkoj državi Misisipi doneo je odluku da je neustavan savezni zakon kojim je korisnicima ilegalnih droga zabranjeno da poseduju vatreno oružje.

Tročlano sudsko veće 5. Okružnog apelacionog suda u Nju Orleansu zaključilo je da je zakonom prekršeno pravo jednog muškarca iz Misisipija da "drži i nosi oružje", bazirano na Drugom amandmanu Ustava SAD, prenosi Rojters.

Reč je Patriku Danijelsu, koji je osuđen nakon što je policija u njegovom vozilu pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pištolj i poluautomatsku pušku zajedno sa opušcima od marihuane.

On je bio osuđen na skoro četiri godine zatvora.

Sud u Misisipiju je svoju odluku bazirao na presudi Vrhovnog suda SAD od prošle godine kojom je zaštićeno pravo pojedinca da nosi pištolj u javnosti radi samoodbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.