Amerika ulazi u dijalog Beograda i Prištine?

Izvor: B92, 22.Nov.2022, 00:52

Amerika "ulazi" u dijalog Beograda i Prištine?

Američki kongresmen Riči Tores rekao je u Prištini da je vreme da SAD preuzmu veću ulogu u razgovorima između Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

On je to izjavio za Glas Amerike tokom višednevne posete Kosovu, gde se sastaje sa čelnicima institucija i predstavnicima nevladinih organizacija.

"Nadam se da možemo da se približimo normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Podržavam ideju da SAD imaju važniju ulogu u razgovorima između dve strane, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mislim da su bez takve uloge Sjedinjenih Država pregovori zastali", rekao je on.

Prema njegovim rečima, tenzije koje su usledile nakon nesuglasica po pitanju registarskih tablica, dokaz su potrebe da se ovaj proces zaključi.

"Nije na meni da govorim kako i kada Kosovo treba da primenjuje svoje zakone o registarskim tablicama. Ali tenzije koje su pratile ovo pitanje dokaz su potrebe da se dovrši normalizacija odnosa, da se završi mirovni proces, kako bismo mogli da integrišemo Kosovo u Evropsku uniju i NATO", rekao je on.

Tores je ovo izjavio nakon što premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nisu postigli dogovor o pitanju registarskih tablica, na hitnom sastanku koji je sazvala Evropska unija u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.