Amerika spremna da pomogne Crnoj Gori

Izvor: B92, 29.Avg.2022, 22:59

Amerika spremna da pomogne Crnoj Gori

Stejt department danas je saopštio da SAD razmatraju kako najbolje da odgovore na bilo koji zahtev za podršku Vladi Crne Gore.

I to povodom učestalih sajber napada na njenu infrastrukturu.

"Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom", ističe se u kratkom reagovanju neimenovanog portparola Stejt departmenta za Glas Amerike. Spremnost da pomogne crnogorskim vlastima prošle nedelje je izrazio i NATO.

O sajber napadima na Crnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Goru i vidovima podrške koju SAD i druge članice Alijanse mogu da pruže Podgorici, u ponedeljak su razgovarali potpredsednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar odbrane Raško Konjević i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorskog Ministarstva odbrane.

"Crna Gora veoma ceni brzi odgovor saveznica sa kojima će nastaviti da radi na zaštiti i saniranju posledica ovog izuzetno snažnog i dobro organizovanog napada", navodi se u objavi na Tviteru.

Crnogorski zvaničnici saopštili su danas da hakerski napad na informacioni sistem crnogorskih institucija i dalje traje, ali da sistem neće pretrpeti trajne posledice, i izneli procenu da je napad koštao izmedju 100.000 i 2,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKA I NATO SPREMNI DA POMOGNU CRNOJ GORI: "Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom"

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2022, 00:23

Stejt department danas je saopštio da SAD razmatraju kako najbolje da odgovore na bilo koji zahtev za podršku Vladi Crne Gore..- Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom - ističe se u kratkom reagovanju neimenovanog portparola Stejt departmenta za Glas Amerike. Spremnost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.