Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2020, 11:38

Američko-ruska posada lansirana u svemir

Američko-ruska svemirska posada lansirana je danas na Međunarodnu svemirsku stanicu nakon kratkog karantina zbog pandemije koronavirusa.

Posadu čine kosmonauti "Roskosmosa" Anatolij Ivanišin i Ivan Vagner, i astronaut NASA-e Kris Kesidi.

Oni su prema rasporedu u 13:05 (08.05 GMT) lansirani sa ruskog kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu i trebalo bi da stigne do Međunarodne svemirske stanice za 6 sati.

Ruski svemirski zvaničnici preduzeli su dodatne mere predostrožnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako bi zaštitili posadu tokom treninga i priprema pre leta, pošto je epidemija koronavirusa zavladala svetom.

Obraćajući se novinarima juče putem video linka iz Bajkonura, Kesidi je rekao da je posada već mesec dana u "veoma strogom karantinui" i da je zato dobrog zdravlja.

"Svi se osećamo fantastično", rekao je.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američko-ruska posada lansirana u svemir VIDEO

Izvor: B92, 09.Apr.2020

Američko-ruska svemirska posada lansirana je danas na Međunarodnu svemirsku stanicu nakon kratkog karantina zbog pandemije koronavirusa...Posadu čine kosmonauti "Roskosmosa" Anatolij Ivanišin i Ivan Vagner, i NASA astronaut Kris Kesidi...Oni su lansirani sa ruskog kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.