Američki izaslanik u Beogradu i Prištini 8. i 9. marta

Izvor: B92, 04.Mar.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki izaslanik u Beogradu i Prištini 8. i 9. marta

Američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl posetiće Beograd 8. marta, a Prištinu 9. marta, saopštio je američki Stejt department.

Kako je navedeno, Hejl će se u Beogradu sastati sa visokim srpskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima i povratku dijalogu između Beograda i Prištine.

On će razgovarati i sa liderima civilnog društva o regionalnim i globalnim pitanjima, uključujući, kako se navodi, o ruskom i kineskom uticaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Zapadnom Balkanu.

Hejl će 9. marta boraviti u Prištini gde će se razgovarati sa kosovskim liderima o "istorijskoj šansi da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Srbijom", te o traženju mera da se postigne dogovor, navodi Stejt department.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je Dejvida Hejla za podsekretara 30. avgusta prošle godine, ranije je obavljao funkciju izaslanika Amerike u Pakistanu, Libanu, a bio je i specijalni izaslanik za mirovne pregovore na Bliskom istoku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoki zvaničnik Stejt departmenta krajem nedelje u Srbiji i na Kosovu

Izvor: VOA, 04.Mar.2019

Podsekretar za politička pitanja SAD Dejvid Hejl posetiće se Srbiju i Kosovo krajem ove nedelje, u sklopu turneje na kojoj će takođe boraviti u Londonu i Kijevu. Hejl, treći po rangu zvaničnik Stejt departmenta, stiže u Beograd 8. marta i sasstaće se sa najvišim srpskim zvaničnicima, kako...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.