Američki i ruski astronauti stigli na Međunarodnu stanicu

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki i ruski astronauti stigli na Međunarodnu stanicu

Dva američka astronauta i ruski kosmonaut stigli su na Međunarodnu svemirsku stanicu šest sati nakon što su raketom Sojuz poleteli iz Kazahstana, saopštila je NASA.

Komandant Aleksandar Miskurin i inženjeri Mark Vande Hei i Džo Akaba poleteli su Sojuzom u 3.17 sati po lokalnom vremenu sa kosmodroma Bajkonur. Letelica se vezala na svemirsku stanicu u 8.55 ujutro.

Posada je uspešno prešla na stanicu koja je u orbiti oko Zemlje na visini od 400 kilometara i provešće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u njoj pet meseci.

Trojica novopridošlih pridružili su se Amerikancu Randiju Bresniku, Rusu Sergeju Rjazanaskom i Paolu Nespoliju iz Evropske svemirske agencije koji su na stanici od jula.

Kako bi obeležili 60. godišnjicu lansiranja prvog satelita Sputnjika 1 koji je lansiran 4. oktobra 1957. godine, posada Sojuza upotrebila je tokom leta njegov umanjeni model kao indikator gravitacije.

Izvor: Youtube/NASA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.