Američki fond investira u Srbiju?

Izvor: B92, 14.Okt.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki fond investira u Srbiju?

Beograd -- Kako je za B92 potvrđeno u Vladi Srbije, američki investicioni fond "Blekston grup" raspitivao se za mogućnosti ulaganja u Srbiju.

Premijer Mirko Cvetković je pre nekoliko dana razgovarao sa stručnjacima Fonda i ukazao im na prednosti srpskog tržišta za ulaganja, ali, kako je za B92 rečeno u Vladi, nije bili razgovora o konkretnim preduzećima. U kancelariji "Blekston grupe" u Londonu su nam objasnili da se ne oglašavaju pre nego što sklope posao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Izvor B92, blizak pregovorima "Blekstona” i predstavnika srpskih kompanija kaže da je u razgovorima u Srbiji i Hrvatskoj učestvovao jedan od partnera svetski velikog investicionog fonda.

"U pitanju je visoko rangirani multilimilijarder koji je doputovao privatnim avionom iz Londona", objašnjava naš sagovornik, navodeći da je prošlog četvrtka ceo dan proveo u razgovoru sa vlasnikom hrvatskog "Agrokora”, Ivicom Todorićem, a da je dan kasnije razgovarao ceo dan sa vrhom srpske kompanije "Delta” i Miroslavom Miškovićem.

Naš izvor objašanjava da je to dokaz za zainteresovanost "Blesktona” za kupovinu "Konzuma” i "Maksija”, ali u paketu.

Naš sagovornik kaže da "Blekston” nije zainteresovan za druga preduzeća u Srbiji.

U "Delti” ne poriču da su razgovarali sa predstavnicima "Blekstona”, ali tvrde da nije bilo reči o prodaji bilo kog dela tog poslovnog sistema.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki fond hoće četiri srpske firme

Izvor: Mondo, 13.Okt.2009, 22:55

Jedan od najvećih svetskih fondova, američki Blekston spreman je da u Srbiji investira oko sto milijardi dolara, a zainteresovan je za Deltin trgovinski lanac Maksi, kao i za preduzeća Petrohemiju, Jat tehniku i Rudarsko- topioničarski basen Bor

Nastavak na Mondo...

Fond Blekston želi četiri srpske firme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2009

BEOGRAD - Jedan od najvećih svetskih fondova, američki Blekston spreman je da u Srbiji investira deo od sto milijardi dolara raspoloživih za investiranje, a zainteresovan je za Deltin trgovinski lanac Maksi, kao i za državna preduzeća Petrohemiju, Jat tehniku i Rudarsko-topioničarski basen Bor,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

“Blekston” zainteresovan za četiri firme u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2009

BEOGRAD, Američki 'Blekston', jedan od najvećih svjetskih fondova, spreman je da u Srbiji investira 'dio od 100 milijardi dolara' raspoloživih investicija. Ovaj američki investicioni fond iskazao je interesovanje za kupovinu 'Deltinog' trgovinskog lanca 'Maksi', kao i za državna preduzeća 'Petrohemiju',...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.