Američke trupe u Poljskoj - dogovoreno gde, čeka se objava detalja

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke trupe u Poljskoj - dogovoreno gde, čeka se objava detalja

Poljska se saglasila sa SAD oko toga gde će na njenoj teritoriji biti raspoređene dodatne američke trupe, izjavio je poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak.

"Spremni smo da objavimo informaciju o tome gde će vojnici biti stacionirani", rekao je Blaščak, ne navodeći lokaciju, prenosi Rojters.

Vojni sporazum između Poljske i SAD trebalo je da bude dogovoren tokom posete predsednika Donalda Trampa, koja je otkazana zbog uragana Dorijan, ali je Balščak rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je saglasnost o nekim pitanjim već postignuta.

Poljska opozicija optužila je vladajuću Partiju prava i pravde da želi da iskoristi Trampovu posetu kao sredstvo u kampanji za parlamentarne izbore zakazane za 13. oktobar.

Varšava je u junu potpisala sporazum o povećanju američkog prosustva na svojoj teritoriji.

Poljska deli granicu sa Rusijom na severoistoku sa ruskom enklavom Kalinjingrad, gde je Moskva rasporedila napredne rakete iskander, koje mogu da nose nuklearno punjenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.