Američka policija ne zna ko je Bob Dilan

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka policija ne zna ko je Bob Dilan

Zbog šetnje po kiši i razgledanja siromašnog kraja pred koncert, legendarnog rokera Boba Dilana legitimisala je policija Long Brenča i nijedno uniformisano lice ga nije prepoznalo i poverovalo mu ko je.

Policijska patrola u Long Brenču, mestu u američkoj državi Nju Džersi, legitimisala je legendarnog rok muzičara Boba Dilana zbog "sumnjivog ponašanja".

Do legitimisanja je došlo 23. jula popodne, kada je jedan stanovnik latino kraja prijavio "muškarca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se šeta siromašnim kvartom i zagleda kuće".

Inače, Dilan (68) je u Long Brenču, lociranom oko dva sata vožnje južno od Njujorka, bio zbog nastupa sa Vilijem Nelsonom i Džonom Melenkampom na lokalnom bejzbol stadionu.

Policajka Kristi Babli, stara 24 godine, koja očigledno nije znala o kome se radi, zatražila je od Dilana ličnu kartu, izjavio je zvaničnik Long Brenča, Hauard Vuli.

"Mislim da nije bila upoznata sa njegovim stvaralaštvom", rekao je Vuli.

Bablijeva je izjavila da je "čovek koji je izgledao ekscentrično" uporno tvrdio da je Bob Dilan, ali da kod sebe nije imao dokumente.

Iako je, navodno, čula za njega i videla neke fotografije, "nije joj uopšte izgledao kao Bob Dilan".

"Padala je kiša, bila sam iza ćoška i odgovorila sam na poziv. Šetao je niz ulicu. Na pitanje šta radi u tom kraju, odgovorio je da traži kuće na prodaju. Nosio je crne pantalone uvučene u crne čizme za kišu, dve kabanice i kapuljaču na glavi", objasnila je policajka.

Još kada joj je ispričao da je u Long Brenču zbog koncerta u okviru turneje sa pomenutim muzičarima, sumnja je porasla.

"Nisam znala da li da verujem. Znate, srećemo razne ljude i pomislila sam da nije iz neke bolnice i slično", dodala je Kristi.

Odvezla ga je nazad do hotela u kojem je bio smešten.

Tamo ih je sačekalo "pojačanje", njen kolega sličnih godina, ali on je još manje znao ko je Bob Dilan, tvorac hitova kao što su "Like a Rolling Stone" i "Blowin' in the Wind".

Tek kada je Dilanov menadžer doneo njegov pasoš i potvrdio identitet, stvar je rešena.

Čuveni muzičar se nije ljutio. Istorija njegovog "traženja anonimnosti" je dugačka i često nosi dukserice sa kapuljačama i ostala pomagala za prikrivanje.

Po jednoj teoriji stranih novinara, tog popodneva je pokušavao da nađe kuću u kojoj je Brus Springstin 1974. napisao hit "Born To Run".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.