Američka ambasada na Kosovu razočarana

Izvor: B92, 02.Dec.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasada na Kosovu razočarana

Priština -- Ambasada SAD na Kosovu razočarana ostavkama koje su podneli gradonačelnici četiri opština na severu Kosova, piše u odgovoru ambasade prištinskoj televiziji K7.

U odgovoru je američka ambasada ocenila da nije povoljno vreme da se donesu takve odluke i da se svaki problem treba rešiti dijalogom.

Evropska unija nije komentarisala nedavne ostavke gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, a od institucija Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zatražila da hitno ukinu taksu od 100 odsto koja je uvedena za robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio u više navrata da će taksa biti ukinuta onda kada Srbije prizna nezavisnost Kosova.

Sutra u Prištini boravi komesar EU za proširenje i dobrosusedske politike Johanes Han a, kako je najavljeno, pitanje taksi će biti glavna tema njegovih razgovora sa predsednikom, premijerom Kosova i predsednikom parlamenta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasada SAD: Razočarani smo ostavkama gradonačelnika opština na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu je razočarana ostavkama koje su podneli gradonačelnici četiri opština na severu kosova, piše u odgovoru ambasade prištinskoj kablovskoj televiziji K7...U odgovoru za tu televiziju K7, ambasada SAD je ocenila da nije povoljno vreme da se donesu takve...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.