Ambasadoru u Kijevu plaćamo stan od 3.200 evra!

Izvor: Press, 08.Jul.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadoru u Kijevu plaćamo stan od 3.200 evra!

Ambasador Srbije u Ukrajini Dušan Lazić (75) potpuno sam živi u luksuznom stanu od 165 kvadrata u centru Kijeva, koji građani Srbije plaćaju 38.400 evra godišnje

Dušan Lazić (75), ambasador Srbije u Ukrajini, potpuno sam živi u luksuznom stanu od 165 kvadrata u strogom centru Kijeva za koji građani Srbije svakog meseca plaćaju čak 3.200 evra, saznaje Press! Za proteklih devet meseci, od kako je Lazić imenovan, za njegovu stančinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << platili smo 28.800 evra!

Inače, stan ambasadora Dušana Lazića (75) nalazi se u ulici Vladimirskaja, u najstrožem centru Kijeva, preko puta „Opernog teatra". Stan je u potpuno novoj zgradi, jednoj od najluksuznijih u glavnom gradu Ukrajine, ima sopstveno obezbeđenje, stalni video nadzor i danonoćno održavanje. U ovoj zgradi stanove rentiraju direktori najvećih multinacionalnih kompanija i u njoj su cene zakupa znatno više nego bilo gde drugde u Kijevu!
Pri tom, zgrada Ambasade Srbije u Ukrajini smeštena je u Padoli, elitnom delu Kijeva, na adresi Voluška 4. U okviru ove dvospratne rezidencijalne kuće nalazi se i jedan službeni stan, a država Srbija u Kijevu u vlasništvu ima i još jedan stan.
Interesantno je da se u delu Kijeva u kojem se nalazi zgrada naše ambasade mogu iznajmiti veliki, odlično opremljeni stanovi za oko 800 dolara!!?


U Ministarstvu spoljnih poslova nam je potvrđeno da je ambasador Lazić, pre svega iz bezbednosnih razloga (?!?) smešten u jednom stanu u centru Kijeva.
- Mesečno se za najam rezidencije od 165 kvadrata, u kojem se nalazi naš ambasador, izdvaja 3.200 evra. Međutim, taj stan nije iznajmljen za Lazića, već su u njemu boravili i raniji ambasadori... - objašnjavaju nam u ministarstvu i navode da je plata ambasadora 3.491 evro, a da se mesečni najam zgrade ambasade od 602 kvadrata plaća 10.080 evra.
- U okviru zgrade Ambasade postoji jedan mali stan i u njemu živi domar. Pored toga, Srbija u vlasništvu ima još jedan stan, u kome živi otpravnik poslova... - kažu u MSP-u.
Na pitanje zašto Srbija u vreme krize daje toliko novca kada za manje para može da iznajmi stan za ambasadora, iz tog ministarstva stigao nam je sledeći odgovor:
- Stan za ambasadora se bira po standardnoj proceduri, koja mora da ispunjava određene uslove. Stan mora da ima primaći deo, ali i da ispunjava bezbednosne kriterijume, odnosno da se nalazi u sigurnom delu grada. Inače, još ranije birajući rezidenciju za ambasadora hteli smo da budemo ekonomični, pa smo izabrali stan umesto kuće... - kažu u MSP-u i dodaju da „ rade na novoj sistematizaciji".
- Tako će biti ukinuto mesto konzula u Ukrajini... - saopštavaju iz MSP.
Na naše pitanje da li će u sklopu „kresanja troškova" biti iznajmljen i jeftiniji stan za ambasadora, naši sagovornici nisu hteli da odgovore.   

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadoru u Kijevu plaćamo stan od 3.200 evra!

Izvor: S media, 08.Jul.2010

Dušan Lazić (75), ambasador Srbije u Ukrajini, potpuno sam živi u luksuznom stanu od 165 kvadrata u strogom centru Kijeva za koji građani Srbije svakog meseca plaćaju čak 3.200 evra, saznaje Preš! Za proteklih devet meseci, od kako je Lazić imenovan, za njegovu stančinu platili smo 28.800 evra!...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.