Ambasadorka Kine predala Vučiću čestitiku predsednika Sija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorka Kine predala Vučiću čestitiku predsednika Sija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Srbije, a u kojoj kineski lider izražava spremnost da zajedno s predsednikom Vučićem dalje produbljuje strateško partnerstvo dve zemlje.

Uz čestitke i lepe želje, kineski predsednik konstatuje da se zajedničkim naporima odnosi Kine i Srbije poslednjih godina snažno razvijaju, međusobno političko poverenje neprekidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << produbljuje, saradnja u svim oblastima nastavlja da se razvija, a sve to u istinsku korist naroda naših dveju zemalja.

"Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da sa Vama ulažem napore, da zajedno podstičemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije ka stalnom napretku, kako bi još više doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda", poručio je kineski predsednik.

On je Vučiću poželeo dobrodošlicu kao učesniku Drugog foruma međunarodne saradnje "Pojas i put" u aprilu ove godine, kada će se dvojica lidera i susresti, dok je Srbiji poželeo prosperitet, a narodu sreću i blagostanje.

Predsednik Vučić je zahvalio na čestitki i rekao da u Srbiji izuzetno cenimo kinesku državu i kineski narod. On je istakao da se raduje i divi uspesima Kine, koje, uz odgovornu politiku i snažno liderstvo predsednika Sija, postiže na unutrašnjem i međunarodnom planu. Predsednik Vučić je takođe rekao da ima veliko poverenje u predsednika Sija, jer u razvoju bilateralnih odnosa naših dveju zemalja iskreno poštuje nezavisnost Srbije.

Ambasadorka Čen je rekla da će predsednik Vučić tokom Drugog foruma međunarodne saradnje "Pojas i put", ponovo imati priliku da sa predsednikom Sijem razgovara i o novim, konkretnim projektima bilateralne saradnje.

Ona je prenela da Kina veoma ceni spoljnu politiku Srbije i njenu podršku, istakavši još jednom postulate kineske spoljne politike o poštovanju ravnopravnosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, i pravu svake zemlje da izabere svoj razvojni put.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.