Ambasador Tunisa: Bezbedno za turiste

Izvor: Mondo, 20.Mar.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Tunisa: Bezbedno za turiste

Ambasador Tunisa u Beogradu Mažid Kamlaui poručio je večeras da je Tunis preduzeo sve moguće bezbednosne mere nakon terorističkog napada kako se takvi događaji ne bi više ponovili i da bi se građani i turisti osećali sigurno.

Foto: screenshot/tanjug

"Napad koji se dogodio u Tunisu je napad protiv čitavog čovečanstva. Mi smo od ove teške nesreće izašli snažniji nego ikad", rekao je on i dodao da "svi zajedno možemo da pobedimo terorizam".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Srbija je među prijateljskim zemljama koje su među prvima pružile podršku i tu mislim naročito na premijera Aleksandra Vučića", rekao je Kamlaui u izjavi Tanjugu na prijemu povodom 59. godišnjice nezavisnosti te zemlje.

On je istakao da su poruke naklonosti i saučešća koje je dobio iz Srbije posle terorističkog napada na muzej "Bardo" u kome su poginule 23 osobe, među kojima 20 stranih turista, veoma dobro primljene i shvaćene u Tunisu te da predstavljaju najbolju podršku i dokaz neraskidive solidarnosti tuniškom narodu.



"Mi vam to nećemo nikada zaboraviti, pogotovo u ovakvim okolnostima. Hvala puno", rekao je ambasador obraćajući se zvanicama na prijemu.

Imajući u vidu da je Tunis treća destinacija srpskim turistima, Kamlaui je poručio da nema razloga za paniku i da su "naši prijatelji Srbi, sestre i braća uvek dobrodošli".

On je izrazio očekivanje da će bilateralna saradnja, naročito na ekonomskom planu, ove godine dostići viši nivo i da će se razviti onoliko koliko su se razvili i odlični politički odnosi istakavši da oni nisu podlegli iskušenjima vremena.

"Ti odnosi će za buduće generacije biti svetionik i podstrek, koji će im pomoći, ne samo da ih održe, već da ih dodatno razviju za dobrobit i u interesu obe zemlje i oba prijateljska naroda", rekao je Kamlaui.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.