Ambasador Irana pozvan u MSP Austrije

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 10:41

Ambasador Irana pozvan u MSP Austrije

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije pozvalo je ambasadora Irana u toj zemlji na razgovor.

Pošto se preko društvenih mreža pojavio poziv diplomatskog predstavništva građanima da prijavljuju postavljanje fotografija, video materijala i informacija o demonstracijama protiv iranskih vlasti.

U Iranu su u toku višednevni protesti protiv tamošnjeg režima, zbog smrti 22. godišnje devojke koju je privela policija za moral zbog nepravilnog nošenja hidžaba, a ti protesti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se održavaju i u inostranstvu.

U Beču se manji broj Iranaca okupio ispred sedišta UN, gde su postavili fotografije žrtava iranskog režima.

Poslanica Zelenih Eva Ernst Dzidzic ocenila je da poziv ambasade predstvalja prekoračenje crvene linije i da se ne može tolerisati, te zatražila od Ministarstva spoljnih poslova Austrije da deluje.

Iz ambasade Irana poručuju da se se radi o lažnom pozivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.