Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Kardinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 23:12

Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Kardinom

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa senatorom Benom Kardinom, predsedavajućim Helsinške komisije i članom Spoljnopolitičkog odbora u Gornjem domu Kongresa kome je obrazložio koncept Otvorenog Balkana.

Uz razmenu mišljenja o aktuelnostima na regionalnom i svetskom planu, Đurić je senatoru Kardinu detaljno obrazložio koncept Otvorenog Balkana kao nove spone za izgradnju partnerskih odnosa u našem delu Evrope, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Podsetivši da je sama ideja o ovom načinu povezivanja potekla od predsednika Aleksandra Vučića i najviših zvaničnika Severne Makedonije i Albanije, Đurić je podvukao da je Srbija svojom ekonomskom stabilnošću i otvorenim stavom dokazala i pokazala da je pouzdan sagovornik koji je uvek spreman da pruži ruku saradnje, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, kako je istakao ambasador, "ohrabrujemo i ponavljamo poziv svim našim partnerima u regionu da se priključe inicijativi, te da svi zajedno počnemo da doprinosimo daljem poboljšanju životnog standarda svih ljudi na Balkanu".

Imajući u vidu da senator Kardin predsedava i senatskim Odborom za mala preduzeća i preduzetništvo, među temama razgovora bile su i mogućnosti jačanja trgovinske razmene Srbije i SAD kroz širu promociju srpskog izvoza.

Đurić je posebno istakao da mala i srednja preduzeća u Srbiji imaju ogroman privredni potencijal, te da naša država kontinuirano radi na implementaciji strateške regulative za podršku razvoja ovog sve dinamičnijeg sektora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.