Ambasada SAD u Prištini pozdravila odluku Ustavnog suda

Izvor: B92, 02.Maj.2020, 21:17

Ambasada SAD u Prištini pozdravila odluku Ustavnog suda

Ambasada SAD u Prištini pozdravila je odluku Ustavnog suda koji je do 29. maja suspendovao ukaz predsednka Tačija o izboru mandataru za sastavljanje Vlade.

"Odgovor Ustavnog suda i davanje vremena za raspravu pokazuje na delu vladavinu prava", piše u izjavi Ambasade SAD u Prištini na "Tviteru".

Američka ambasada pozdravlja i "pozive političkih i institucionalnih lidera da poštuju Ustavni sud i njegove postupke koji su s tim povezani".

Ustavni sud tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova je juče odlučio da odobri privremenu meru koja će biti na snazi do 29. maja i da se odmah obustavi primena ukaza predsednika Hašima Tačija o izboru mandatara za sastavljanje Vlade tzv. Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.