Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD podržava pravo građana na mirne proteste

Ambasada SAD u Sarajevu je u nedjelju ocijenila da su protesti u BIH "izraz nezadovoljstva građana ekonomskom, socijalnom i političkom situacijom". "Već odavno pozivamo građane BiH da putem građanskog aktivizma i učešća na izborima traže odgovornost svojih izabranih predstavnika. Mi smo podržavali i podržavamo pravo građana BiH na okupljanje i mirne proteste", piše u saopštenju Ambasade povodom protesta u Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Zenici i drugim gradovima Federacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Podržavamo mirne proteste

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2014

Protesti u Bosni izraz su nezadovoljstva građana trenutnom ekonomskom, socijalnom i političkom situacijom, saopštila je ambasada SAD u BiH, dodajući da podržava mirne demonstracije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U FBiH se danas nastavljaju protesti

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2014, 13:17

SARAJEVO - U svim većim gradovima Federacije BiH za danas je najavljen nastavak protesta građana nezadovoljnih ekonomsko-socijalnom situacijom i radom nadležnih institucija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.