Alžir predložio šestomesečni prelazni plan za Niger

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 13:06

Alžir predložio šestomesečni prelazni plan za Niger

Alžirski ministar spoljnih poslova Ahmed Ataf predložio je šestomesečni prelazni plan za susedni Niger.

Vođa puča traži daleko duži vremenski okvir za povratak u demokratiju.

Cilj Atafovog predloga za Niger je "formulisanje političkih aranžmana uz prihvatanje svih strana", prenio je AFP

Alžirski zvaničnik je uputio predlog nakon što je prošle sedmice posetio tri zemlje koje se graniče sa Nigerom, a članice su zapadnoafričkog bloka EKOVAS. Blok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zapretio da će vojno intervenisati ako novi vojni režim u Nigeru ne obnovi demokratiju.

Ataf je ponovio da Alžir odbacuje vojnu intervenciju u Nigeru i da ova zemlja neće dozvoliti da se njen vazdušni prostor koristi u tu svrhu.

On je predložio polugodišnju prelaznu fazu da bi se Nigeru omogućilo da obnovi "ustavni i demokratski poredak".

"Nasuprot tome, vođa puča u Nigeru general Abdurahamane Tijani pozvao je na prelazni period koji traje najviše tri godine", rekao je Ataf na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Alžir predlaže šestomesečni plan za povratak Nigera pod civilnu vlast

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2023

 . Šestomesečni prelazni plan za obnavljanje ustavnog i demokratskog poretka u Nigeru, nakon što je vojska te zemlje preuzela vlast u puču prošlog meseca, predložio je u utorak Ahmed Ataf, ministar spoljnih poslova susednog Alžira.. Ministar je izložio plan nakon diplomatske turneje po...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.