Aljasku jutros pogodio snažan zemljotres

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2020, 10:47

Aljasku jutros pogodio snažan zemljotres

Zemljotres magnitude 7,8 stepeni pogodio je jutros priobalni pojas Aljaske, izvestio je CNN .

"Sve pliće od 70 kilometara ispod površine smatra se plitkim zemljotresom. To je važno reći, jer plitki zemljotresi izazivaju daleko veću štetu od onih čiji se epicentar nalazi na većim dubinama", ukazala je meteorološkinja CNN Alison Činčar.

Nacionalna služba za kontrolu Okeana i atmosferskih promena je nakon zemljotresa izdala upozorenje na cunami >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje je na snazi za jug Aljaske i Pacifičko priobalje od Kenedijevih vrata kod ostrva Kodijak, do moreuza Unimak između poluostrva Aljaska i ostrva Unimak.

Zemljotresi magnitude od 7,6 do 7,8 imaju potencijal da izazovu razorne cunamije.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zemljotres na Aljasci, građani bežali iz straha od cunamija

Izvor: RTS, 22.Jul.2020

Zemljotres magnitude 7,8 stepeni pogodio je jutros priobalni pojas Aljaske, a pojedini stanovnici nakratko su pobegli na viši teren, iz straha od cunamija. . Za sada nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj štetni, a upozorenje na cunami je ukinuto nakon što su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.