Alimpić: Stranke bez odbornika ne mogu u veće

Izvor: RTS, 10.Nov.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpić: Stranke bez odbornika ne mogu u veće

Partije koje nemaju nijednog odbornika u Skupštini Beograda i koje na izborima nisu prošle cenzus, ne treba da učestvuju u privremenoj upravi, jer to ne bi bilo u sladu sa Ustavom i zakonom, rekao funkcioner DS-a Zoran Alimpić.

Demokratska stranka smatra da partije koje nemaju nijednog odbornika u Skupštini grada Beograda i koje na prošlogodišnjim izborima nisu prošle cenzus, ne treba da učestvuju u privremenoj upravi, jer to ne bi bilo u sladu sa Ustavom i zakonom, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je funkcioner DS-a i zamenik predsednika gradskog parlamenta Zoran Alimpić.

Alimpić je novinarima rekao da Vlada Srbije, prilikom formiranja privremene uprave za Beograd, treba da vodi računa o političkom sastavu gradskog parlamenta i da DS, obzirom da ima više od dve petine odbornika, treba da ima najmanje dva člana tog tela.

"U Ustavu stoji da Vlada mora da vodi računa o sastavu Skupštine koja se raspušta. Postoji devet lista koje na prošlogodišnjim izborima nisu dobile nijednog odbornika i mislimo da je Ustav jasan", rekao je Alimpić i dodao da bi privremeno veće moralo da prati politički sastav skupštine koja se raspušta.

Rekao je da DS još nema kandidata za člana privremenog veća, jer od Vlade Srbije još nije dobila dopis kojim se traži da ih predloži.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Alimpić: Stranke bez odbornika ne mogu u privremeno veće

Izvor: Blic, 10.Nov.2013

Demokratska stranka smatra da partije koje nemaju nijednog odbornika u Skupštini grada Beograda i koje na prošlogodišnjim izborima nisu prošle cenzus, ne treba da učestvuju u privremenoj upravi, jer to ne bi bilo u skladu sa Ustavom i zakonom, rekao je danas funkcioner DS i zamenik predsednika gradskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.