Alijev pronađen mrtav u zatvoru u Austriji

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alijev pronađen mrtav u zatvoru u Austriji

BEČ - Bivši ambasador Kazahstana u Austriji Rakat Alijev pronađen je mrtav u zatvoru u Beču pošto je počinio samoubistvo, saopštila je danas portparolka suda.

Austrijsko tužilaštvo optužilo je Alijeva u decembru za ubistvo dva bankara 2007, zbog čega je Kazahstan u više navrata tražilo njegovu ekstradiciju, prenio je Rojters.

Alijev, bivši zet kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbajeva, koji je postao njegov glasni kritičar, odbacio je optužbe kao politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << motivisane.

Nalazio se u pritvoru od juna pošto se predao austrijskim vlastima.

Austrijska novinska agencija je prenijela izjavu jednog zatvorskog zvaničnika, koji je rekao da je tijelo Alijeva pronađeno rano jutros u samici u zatvoru Jozefštat u Beču i da je zatvorenik samoubistvo izvršio vješanjem.

Kazahstan je tražio njegovu ekstradiciju iz Austrije, ali su vlasti u Beču dva puta taj zahtjev odbile zbog stanja ljudskih prava u bivšoj sovjetskoj republici.

Umesto toga, austrijske vlasti su pokrenule sopstvenu istragu 2011.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.