Izvor: Southeast European Times, 19.Jun.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski političar poginuo u eksploziji bombe u automobilu

19/06/2009

TIRANA, Albanija -- Zvaničnik Demohrišćanske stranke Aleksander Keka stradao je u eksploziji u četvrtak (18. juna) u blizini Skadra, na severu zemlje. Keka je bio sam u automobilu kada eksplodirala bomba koja je verovatno bila postavljena ispod vozačevog sedišta. To je najteži incident od početka kampanje za opšte izbore 28. juna, koja je počela pre tri nedelje. Demohrišćani su nedavno okončali svoje partnerstvo sa vladajućom Demokratskom partijom i odvojeno vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << kampanju.

U drugim vestima, Češko predsedništvo EU ponovo poziva Albaniju da održi slobodne i poštene izbore i obezbedi da svi birači sa pravom glasa mogu da glasaju, javili su lokalni mediji u četvrtak.

U četvrtak je OEBS-ova kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) objavila svoj treći i konačni monitoring izveštaj o kampanji, u kome se upozorava da napetost u nekim oblastima raste. (VoA, Top Channel, Ora News, Balkan Web, Shekulli, Top News, Klan, Alsat - 18/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.