Albanski ministar odbacio pozive opozicije na ostavku

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski ministar odbacio pozive opozicije na ostavku

Tirana -- Albanski ministar unutrašnjih poslova Fatmir Džafaj odbacio je pozive opozicije da podnese ostavku jer je njegov brat osuđen zbog droge u Italiji.

Ministar Džafaj je istakao da nije skrivao da mu je brat osuđen niti je pokušao da brata zaštiti od pravde, prenosi Rojters.

Albanska opozicija održala je danas proteste ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, zahtevajući ostavku ministra Fatmira Džafaja.

Protest je organizovan zbog presretnutog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefonskog razgovora između brata albanskog ministra Agrona Džafaja sa trgovcem narkoticima, a koji je objavila opoziciona Demokratska partija, prenela je ATA.

Zamenik šefa DP, Edi Paloka, rekao je da je premijer Albanije Edi Rama branio ministra, koji je trebalo da bude izveden pred sud.

Demokratska partija optužuje Fatmira Džafaja, jednog od tvoraca pravosudne reforme koja je ključna za ulazak Albanije u EU, u trenutku kada je EU poručila Albaniji da preduzme oštre mere protiv kriminala, primećuje britanska agencija.

Istovremeno, Džafajevom prethodniku, Sajmiru Tahiriju, određen je kućni pritvor zbog optužbi za šverc droge i korupciju i navodnih veza sa dalekim rođacima koji su u Italiji uhapšeni zbog trgovine drogom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.