Albanska opozicija: Rama da podnese ostavku

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska opozicija: Rama da podnese ostavku

Tirana -- Albanska opoziciona Demokratska stranka pozvala je premijera Edija Ramu da podnese ostavku.

Opozicija je pozvala Ramu da pristane na formiranje prelazne vlade kako bi se omogućilo održavanje slobodnih i fer izbora.

Lider te stranke Lulzim Baša rekao je da njegova stranka neće učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, koji su zakazani za 18. jun, i pozvao na odlaganje izbora.

"Odlučili smo da ne učestvujemo, jer ne postoji politički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovor o formiranju tranzicione vlade, što je jedini način da se osiguraju fer izbori", smatra Baša, preneo je AFP.

On je dodao da je opozicija odlučila da ne preda listu kandidata Centralnoj izbornoj komisiji "dok se ne postigne politički dogovor o slobodnim i fer izborima koja će pripremiti tehnička vlada".

Rok za predaju lista istakao je danas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.