Albanija prima zatvorenike iz Gvantanama

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija prima zatvorenike iz Gvantanama

Albanski premijer Sali Beriša izjavio je da je njegova zemlja voljna da prihvati bivše zarobljenike iz Gvantanama, osim Ujgura i to zbog odnosa sa Narodnom Republikom Kinom.

Beriša je podsetio da je januara ove godine, prilikom razgovora sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton, dao pozitivan odgovor na zahtev Vašingtona da budu primljeni drugi bivši zatvorenici iz Gvantanama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez Ujgura iz Gvantanama u Albaniji

Izvor: B92, 03.Dec.2009, 00:10

Tirana -- Albanija je spremna da primi još zatvorenika iz američkog zatvora u bazi Gvantanamo, osim Ujgura jer ne želi da ugrozi odnose sa Kinom... "Odnosi Albanije i Kine su od izuzetnog značaja i ne možemo da prihvatimo da sadašnji nivo naših odnosa bude doveden u pitanje time što bismo primili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.